Hjem

27.12 | Gåsburennet - TdH 3 | renninfo

GÅSBU LANGRENNSENTER (klikk for kart) 

Oppdatering 22.12.2020: Arrangementkomiteen til Gåsburennet har tatt den tunge avgjørelsen om å avlyse det planlagte skirennet 3. juledag. Begrunnelsen for dette ligger primært i at vi har utfordringer med å få tak i nok funksjonærer til å arrangere et skirenn på en trygg og smittevernriktig måte. Det stiller større krav en vanlig til både rigging av stadion, operasjonelle oppgaver under rennet og nedrigging av stadion etter skirennet er ferdig. Vi beklager ulempene dette eventuelt medfører for den enkelte, og håper å se mange skiløpere på start til neste Gåsburenn 2021!

Alle må, og har et personlig ansvar for å sjekke sin egen kommunes nettside, og følge de lokale råd som

gis der. Om din kommune eller din skiklubb har satt begrensninger på deltakelse i idrett, kan du ikke

komme til arrangementet. OBS! Det samme gjelder om du til daglig går på skole, men ikke bor, i en

kommune med restriksjoner på idrett!

Gåsburennet er tredje renn i årets Tour de Hedmarken. Klassisk normaldistanse i NM-løypene på Gåsbu.

Rennet vil bli gjennomført i tråd med råd og anbefalinger til smittevern fra Helsedirektoratet. Det er kun utøvere fra Innlandet fylke (Hedmark og Oppland skikrets) som kan delta i rennet, men utøvere fra andre fylker kan delta dersom de har sitt daglige tilholdssted i Innlandet. Disse må sende epost til marnor93@hotmail.com i tillegg til å melde seg på, for å unngå avmelding. Jevnaker og Lunner kommune tilhører nå Viken fylke, men alle skigruppene har valgt å bli stående i Oppland Skikrets. Disse bør få delta ut Skikretsens signaler. Begrensningene gjelder både løpere, foreldre og trenere.

Rennet vil deles opp i de fire kohorter som er oppgitt nedenfor, med maks 200 deltakere pr kohort (inkl utøvere og ledsagere). Tidsplan er foreløpig og vil bli tilpasset etter påmelding. Det vil ikke bli anledning for etteranmelding.

Arrangementet er planlagt slik mht. gruppestørrelse og tidsplan:

Kohort nr 1: Utøvere i seniorklassen. Det vil avsettes kapasitet til ca en ledsager pr tre utøvere. Maks antall utøvere i denne kohorten er dermed ca 150 stk. Antatt tidsrom: kl 09.00 – 10.30

Kohort nr 2: Utøvere i juniorklassen 17-20 år. Det vil avsettes kapasitet til ca en ledsager pr tre utøvere.  Antatt tidsrom: kl 11.00 – 13.00.

Kohort nr 3: utøvere 13-16 år. Det vil avsettes kapasitet til ca en ledsager pr tre utøvere. Maks antall utøvere i denne kohorten er dermed ca 150 stk. Antatt tidsrom: kl 13.00 – 14.30

Kohort nr 4:Utøvere i 8-12 års klassen. For hver utøver vil det kunne meldes på maks en ledsager, og maks antall utøvere i denne kohorten blir dermed 100 stk. Antatt tidsrom klokken 14.30-15.30

Kohort 1 skal være ute av arenaen før kohort 2 slippes inn. NB: En person skal ikke kunne delta på både kohort 1 og kohort 2. Dette gjelder både løpere, foreldre og støtteapparat.

Ingen ledsagere (foreldre, trenere og annet støtteapparat) vil få tilgang til stadion uten å være forhåndsregistrert. Det vil åpnes for påmelding av ledsagere etter at fristen for påmelding av utøvere er løpt ut. Etter utløp av frist for påmelding av utøver vil hver klubb motta en oversikt over hvor mange ledsagere klubben får anledning til å melde på i hver kohort. Påmelding av ledsagere må koordineres av klubbene, slik at riktig antall ledsagere melder seg på arrangementet. Klubbene må være forberedt på at det vil bli kort tid til påmelding av ledsagere, og må derfor forberede dette. Akkreditering til stadion blir delt ut nede på parkering, før du kjører opp.  

Det er førstemann til mølla, og rennet forbeholder seg retten til å avmelde utøvere dersom kohorter blir overfylt (maks 200 stk pr kohort). Det vil komme oversikt over bekreftede deltakerlister. På̊ forhånd er det viktig å minne løpere på̊ at de må̊ løst lisens før de stiller til start i rennet.

Ankommer du Gåsbu Langrennsenter uten å være i en kohort må du bruke nedre parkeringsplass. DU kan ikke kjøre opp på Gåsbu Langrennsenter uten å være i en kohort. Utøvere kan gå opp til stadion selv når det åpner for kohorten.

Ikke mulighet til å gjennom løyper pga. dårlig tid fra stadion åpner til første start. Ankommer du før kohorten åpner må du bruke parkering og løyper nede. Egne oppvarmingsspor ved parkeringskohorten når den har åpnet.

Parkering: På Gåsbu er det bomavgift. Betal på youpark.no innen 48 timer for å unngå gebyr. 

 • Leiebrikker kr 50,- for de som ikke har egen emit-brikke.
 • Kart med løypetraséer og profiler over 1, 2, 3 og 5 km
  • FH: 1 km klassisk
  • 8-10 år: 1 km klassisk
  • 11-12 år: 2 km klassisk
  • 13-14 år: 3 km klassisk
  • 15-16 år: 5 km klassisk
  • K17-20: 5 km klassisk
  • M17-20: 10 km klassisk
  • K sr. pursuit: 5 km klassisk + 5 km fristil
  • H sr. pursuit: 5+5 km klassisk + 5+5 km fristil
 • Vi håper på størst mulig deltakelse i FH-klassene (funksjonshemmede). Utøvere i FH-klassene bes om å sende epost til arrangør marnor93@hotmail.com ved ønske om oppretting av ytterligere FH-klasser
 • Det blir brukt rød (klassisktrase) og blå (skøytetrase) løype på alle som skal gå 5 km eller lengre.
 • Det vil være premier kun fra 8-10 år ved målgang. Ingen øvrig premieutdeling. 
 • Rennet teller i Tour-sammendraget f.o.m. 11 år. Tour de Hedmarken vil i år ikke ha egen premiering for sammendraget. 
 • Det vil ikke være mulighet for å benytte seg av kafeteriaen innendørs, men det vil være en utendørs kiosk på stadion.
 • Betal gjerne i kiosk med VIPPS VIPPS.
 • Kontaktpersoner:
  • Rennleder og cup-koordinator: Marte Nordli, 975 02 506

Bli med på det tradisjonsrike Gåsburennet 3. juledag!

 

Påmeldingsfristen vil være en uke før renndagen. Det vil ikke være mulighet for etteranmelding. Påmelding via Hedmark Skikrets sin terminliste/Min idrett. Deltakeravgift blir sendt til klubbene. 

NSF sin obligatoriske skiforsikring må være betalt for løpere som har fylt 13 år.

Arrangør: Vang Skiløperforening, www.vangski.no

logo vang

Følg rennet på Facebook   og på Instagram instagram