Hjem

19.12 | HA-sprinten - TdH 1 | renninfo

HA-sprinten er første renn i Tour de Hedmarken 

Oppdatering 14. desember: HA-sprinten 2020 er dessverre avlyst på grunn av skjerpede smittevernregler fra kommunelegene på Hedmarken i dag. Rødt smittevernnivå og det anbefales å stoppe alle fritidsaktiviteter for barn og voksne frem til jul.

Vi ønsker alle deltakere, ledsagere og funksjonærer en riktig god jul og håper at vi ses på Tour de Hedmarken i 2021.  

Oppdatering 13. des: Smittevernplan for arrangementet foreligger og er tilgjengelig her

For å unngå spredning av covid 19 er vi avhengig av at alle deltakere, foreldre, trenere og funksjonærer følger enkle smittevernregler. Følgende regler gjelder:

 • Personer med symptomer på covid 19 skal ikke komme til arrangementet
 • Selv milde symptomer skal tas på alvor (tett nese, sår hals, uvelhetsfølelse etc.)
 • Blir man syk under arrangementet skal man forlate umiddelbart uten å ha fysisk kontakt med andre.  Informasjon skal gis per telefon i så tilfelle og arrangør skal ikke oppsøkes fysisk
 • Alle skal holde minst 1 m avstand til alle andre en husstandsmedlemmer
 • Håndhygiene med hånddesinfeksjonsmiddel utføres ved behov og minimum ved ankomst og når området forlates
 • Beskjeder fra funksjonærer skal etterleves 

Alle må, og har et personlig ansvar for å sjekke sin egen kommunes nettside, og følge de lokale råd som gis der. Om din kommune eller din skiklubb har satt begrensninger på deltakelse i idrett, kan du ikke komme til arrangementet. OBS! Det samme gjelder om du til daglig går på skole, men ikke bor, i en kommune med restriksjoner på idrett.

Dersom du på bakgrunn av dette ikke kan komme, ber vi om at du gir beskjed så raskt som mulig til Ingrid Robøle på epost ingrid.robole@azets.com.

Om alle følger disse reglene vil vi ha et trygt skirenn uten vesentlig fare for smittespredning. Utendørsaktivitet er trygt, og det er ikke behov for munnbind når man holder over 1 meters avstand. Der funksjonærer ikke kan holde 1 m avstand vil munnbind likevel bli brukt (f.eks hjelp av utøver i målområdet, premieutdeling). 

Oppdatering 9.des: Kohortene for aldersgruppene 13-16 år og 17 år og eldre er nå fulltegnet og vi har opprettet venteliste. Siste frist for avmelding er lørdag, men vi ønsker også beskjed etter lørdag dersom noen ikke kan stille. Epost med info om deltakerlister og ventelister vil bli sendt ut søndag kveld. Da vil det også opplyses om antall ledsagere pr klubb og hvordan disse skal registreres. PS! Alle som har bostedsadresse/klubb utenfor Innlandet fylke må sende epost som angitt nedenfor innen lørdag for å unngå at man blir slettet ved vasking av listene søndag. Snøsituasjonen er litt usikker, men vi har Natrudstilen som reservearena. Krysser fingrene for litt mer snø de nærmeste dagene! 

Rennet går i klassisk stil i spennende løyper på Gåsbu skistadion. Innledende prolog med etterfølgende finaler for klassene 11 år (født 2010) - senior. For klassene 8 - 10 år (født 2013-2011) vil det enten bli ett eller to finaleheat, avhengig av omfang deltakelse. For 17 år og eldre sikter vi mot at det blir fullt sprintprogram, med kvart-, semi og finaler, for de 30 løperne med raskest tid i prologen. Vi tar forbehold om at enkelte klasser kan bli slått sammen for å oppnå fulle finaleheat. Løpere som kommer på plass nr 31 eller høyere i prologen vil gå plasseringsheat, slik at alle får gått minimum 2 heat. 

Rennet vil bli gjennomført i tråd med råd og anbefalinger til smittevern fra Helsedirektoratet. Det er kun utøvere fra Innlandet fylke (Hedmark og Oppland skikrets) som kan delta i rennet, men utøvere fra andre fylker kan delta dersom de har sitt daglige tilholdssted i Innlandet. Disse må sende epost til ingrid.robole@azets.com i tillegg til å melde seg på, for å unngå avmelding.

Rennet vil deles opp i de tre kohorter som er oppgitt nedenfor, med maks 200 deltakere pr kohort (inkl utøvere og ledsagere). Tidsplan er foreløpig og vil bli tilpasset etter påmelding. Det vil ikke bli anledning for etteranmelding.

 • Kohort nr 1: Utøvere 13-16 år. Det vil avsettes kapasitet til ca en ledsager pr tre utøvere. Maks antall utøvere i denne kohorten er dermed ca 150 stk. Antatt tidsrom: kl 09.00 – 11.00.
 • Kohort nr 2: Utøvere 8-12 år. For hver utøver vil det kunne meldes på maks en ledsager, og maks antall utøvere i denne kohorten blir dermed 100 stk. Antatt tidsrom: kl 11.00 – 13.00.
 • Kohort nr 3: utøvere 17 år og eldre. Det vil avsettes kapasitet til ca en ledsager pr tre utøvere. Maks antall utøvere i denne kohorten er dermed ca 150 stk. Antatt tidsrom: kl 13.00 – 15.30.

Ingen ledsagere (foreldre, trenere og annet støtteapparat) vil få tilgang til stadion uten å være forhåndsregistrert. Det vil åpnes for påmelding av ledsagere etter at fristen for påmelding av utøvere er løpt ut. Etter utløp av frist for påmelding av utøver vil hver klubb motta en oversikt over hvor mange ledsagere klubben får anledning til å melde på i hver kohort. Påmelding av ledsagere må koordineres av klubbene, slik at riktig antall ledsagere melder seg på arrangementet. Klubbene må være forberedt på at det vil bli kort tid til påmelding av ledsagere, og må derfor forberede dette.

Det er førstemann til mølla, og rennet forbeholder seg retten til å avmelde utøvere dersom kohorter blir overfylt (maks 200 stk pr kohort). Oversikt over bekreftede deltakerlister vil bli lagt ut på hjemmesidene til rennet ca 13.-14.des.

Vi håper på størst mulig deltakelse i FH-klassene (funksjonshemmede). Utøvere i FH-klassene bes om å sende epost til arrangør (oppgi epost adr) ved ønske om oppretting av ytterligere FH-klasser.

Løypekart og info om løypelengder: Link her  

Startlister for prologen, finaler samt resultater vil bli lagt ut i menyen over.
Tidsplan kommer her

Andre opplysninger:

 • Husk brikke!
 • Leiebrikker kr 50,- for de som ikke har egen emit-brikke (fra 11 år). Barn opp til 10 år får låne brikke gratis. 
 • Det vil bli etablert en stakefri sone for 11 år og eldre.
 • Rennreglement tilgjengelig her
 • På grunn av smittesituasjonen vil det kun bli delt ut premier ved målgang til utøvere i klassene 8-12 år.
 • Parkering: Betales ved passering av automatisk bom. Kr 60 så lenge man betaler innen 48 timer på Youpark (Link)
 • Kontaktpersoner:

Påmelding via linken øverst på denne siden innen 12. desember kl 2359. Første mann til mølla.

Arrangør: Hamar Skiklubb, www.hamar-skiklubb.no

logo hamarskiklubb

Følg rennet på Facebook   og på Instagram instagram